ARCHITECTUUR
INGENIEURSWETENSCHAPPEN: ARCHITECTUUR

Academische bachelor in de ARCHITECTUUR
Mogelijke afstudeerrichtingen: Architectuur, Stedenbouw en ruimtelijke planning, educatieve master in de ontwerpwetenschappen.

De onderstaande presentatie vertelt je meer over het programma bachelor in de architectuur.
Je krijgt meer informatie over hoe een studio eruit ziet, welk profiel je best hebt voor de opleiding, beroepsuitwegen en het verschil tussen de opleidingen bachelor in de architectuur, bachelor in de interieurarchitectuur en bachelor ingenieurswetenschappen: architectuur.

In de onderstaande presentatie van de dienst Studieloopbaanbegeleiding krijg je meer informatie over slaagkansen, voorbereiding (ijkingsworkshop, zomercursus), het verloop van het eerste semester en begeleidingsinitiatieven.
De data van de ijkingsworkshop en zomercursus zijn nog niet up to date. Wil je op de hoogte blijven? Klik dan HIER.

Academische bachelor in de INGENIEURSWETENSCHAPPEN: ARCHITECTUUR
Mogelijke afstudeerrichtingen: burgerlijk ingenieur-architect (na masteropleiding)

De opleiding is verwant met de andere ingenieursopleidingen, maar volgt een eigen traject vanaf het 1ste bachelor. De bacheloropleiding in de Ingenieurswetenschappen: architectuur bestaat uit 3 pijlers:

  • Ingenieurswetenschappen
  • Architectuurwetenschappen
  • Architectuurontwerpen

Wiskunde, fysica, mechanica en scheikunde leggen hierbij de ondersteunende basis. Tijdens de masteropleiding wordt de kennis over materialen en technieken, uitrusting en installaties, bouwstructuren en constructies verder uitgediept.
Je wordt voorbereid op een brede waaier aan beroepsprofielen in de architectuur: het ontwerpen, het bouwen, de technologie van het bouwen, de bouweconomie, het beheer van het gebouwd patrimonium, evaluatie en beleid met betrekking tot de gebouwde ruimte …

Op deze website krijg je meer informatie over het verschil tussen diverse opleidingen: nl. architect, bio-ingenieur, industrieel ingenieur, burgelijk ingenieur, burgerlijk ingenieur-architect, wetenschappen.

Gebeten door deze studierichtingen? Via de onderstaande links krijg je nog meer informatie!

ARCHITECTUUR

BURGERLIJK INGENIEUR-ARCHITECT

Verplichte ijkingstoets: Ingenieurswetenschappen – Architectuur

Voor sommige opleidingen is de ijkingstoets verplicht. Dat betekent dat inschrijven voor deze bacheloropleidingen in het eerstvolgende academiejaar enkel mogelijk is als je hebt deelgenomen aan een ijkingstoets.

Meer informatie vind je op www.ijkingstoets.be/verplicht!

 

CONTACTEER ONS

 

Scholengemeenschap Dilbeek – Ternat

Statiestraat 37

1740 Ternat

Tel: 0456 19 43 31

Mail: info@sgdilbeekternat.be

 

 

 

vzw Scholengemeenschap Dilbeek – Ternat • ondernemingsnummer 469.708.246 • RPR Brussel